Haberler

SpaceX Yeni Roketini Tanıttı: Bir Gün İnsanları Mars’a Götürmesi Umuluyor!

Haber: SpaceX CEO’su Elon Musk, Cumartesi gecesi yolcuları aya ve Mars’a uçurmayı amaçlayan roketi Starship’in gelişimi hakkında bir sunum yaptı. Konuşması SpaceX’in Teksas Boca Chica’daki tesisinde gerçekleşti. Etkinlik özel bir günde gerçekleşti: yörüngeye ilk özel yakıtlı roketi gönderen şirketin 11. yıldönümüydü.

Starship hakkında: Bu roketin boyu 50 metreyi geçiyor ve 1400 ton ağırlığında. Süper-Ağır güçlendiricisi ile birleştirildiğinde, 1969 yılında Apollo astronotlarını aya geri taşıyan Saturn V’nin iki katına çıkan, şimdiye kadar yapılmış en büyük ve en güçlü roket olacak. SpaceX iki Starship roketi kuruyor. Biri Texas’ta, diğeri Cape Canaveral, Florida’daki tesislerinde, fırlatmaların çoğunlukla yapıldığı yerde bulunuyor.

Cesur bir iddia: Elon Musk, roketin “bir iki ay içinde” test edileceğini ve ilk yolcularını gelecek yıl bir noktada taşıyacağını iddia ediyor. İlk test, Yıldız Gemisinin Dünya’ya dönmeden önce 12 mil kadar uçtuğunu görecek. Elon Musk’ın uzun zamandır devam eden tutkusu, insanları Mars’a götürmek.

Bir pürüz: Herkes, bu gösterişli çıkıştan çok memnun gözükmüyordu. NASA’nın yöneticisi Jim Bridenstine bir tweet ile cevap verdi:

“Yarın SpaceX duyurusunu dört gözle bekliyorum. Bu arada, Ticari Ekip programın çok gerisinde. NASA, Amerikan vergi mükellefinin yatırımlarına odaklanırken de aynı coşkuyu görme beklentisinde. Teslim etme zamanı. ”

SpaceX, Boeing ile birlikte programdaki iki ana müteahhitten biri ve NASA, astronotlarının Uluslararası Uzay İstasyonu’na ve ötesine seyahat etmeleri için Crew Dragon modülünü geliştiriyor.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
DepremDoğal AfetHaberlerİnşaat

Deprem Sonrası Enkaz Atık Yönetimi ve Yeniden Planlama Dönemi

DepremDoğal AfetGüvenlikHaberlerKüresel RisklerMakine Öğrenmesi

Makine Öğrenmesi ile Depremleri Tahmin Etmek Mümkün Müdür?

BlockchainHaberlerStart-up

Blockchain Teknolojisinin Sağlık Sektöründeki Kullanımı Rekor Düzeyde Artacak

Big TechHaberler

Küreselleşmenin Yeni Baş Ağrısı: BigTech’ler

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir