Geleceğin İş Dünyası

How to Create a Vibrant Startup Ecosystem?

8,5 milyonluk kısıtlı nüfus büyüklüğüne rağmen, İsrail kişi başına en fazla start-up, bilim insanı ve girişim sermayesine sahip ülkedir. Peki, bu denli küçük bir ülkede, bu kadar canlı bir ekosistem kurmanın sırrı nedir? Türkiye, kendi ekosistemine kurma yolunda nerede? Başta bunlar olmak üzere, daha bir çok soruyu Joint Idea ev sahipliğinde, Keiretsu Forum Türkiye ve Girişimci kurumlar Türkiye Platformu (GKTR) ile yaptığımız “How to Create Vibrant Startup Ecosystem? How Israel Become a Start-up Nation?” isimli etkinliğimizde tartıştık. Keiretsu Forum İsrail Chapter Başkanı Danny Arazi ve Smarter TV’nin kurucusu Elad Hollander, etkinliğimize katılarak, GKTR kurucusu Ussal Şahbaz’ın sorduğu soruları cevapladılar.

Panelin ana konusunu, İsrail’in bir start-up ekosistemi kurmak için attığı adımlar ile ülkenin kültürü ve tarihinin bu ekosistemin kurulmasında nasıl destekleyici faktörler teşkil ettiği oluşturdu. Girişimcilik, risk alınan yerlerde yeşerir; buradan hareketle, öncelikle İsrail kültürünün kalbinde risk unsurunun yattığını vurgulayan Arazi, özellikle Holokost’un İsrail tarihinde bırakmış olduğu yaranın, girişimcilik kültürünü oluşturan en önemli olaylardan biri olduğunu söyledi. Etkinlikte aynı zamanda, İsrail ordusunun bu ekosistemin kurulmasında oynadığı kilit rol ve yüksek orandaki savunma sanayi harcamalarının, inovasyonu ne denli teşvik ettiği konuşuldu

Türkiye, Fransa gibi start-up ekosistemi büyümekte olan, görece katı işgücü piyasası düzenlemelerine sahip ülkeler için risk almanın, yerel değil global düşünmenin öneminin vurgulandığı panelde Arazi, girişimci olmak isteyenlere ise, “Birisi eğer sorununu size tarif edebiliyor ise o sektöre girmek için geç kalmışsınızdır; orada sizden başka ve tecrübeli kişiler olacaktır. Yapmanız gereken ise, insanların var olduğunu bilmediği, farkında olmadıkları sorunlara çözüm bulmaktır.” diyerek tavsiyeler verdi.

Henry Ford, “İnsanlara ne istediklerini sorsaydım, daha hızlı giden at üretirdim!” demişti…

Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederiz; gelecek etkinliklerde görüşmek üzere!

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
Geleceğin İş DünyasıGirişimcilikLiderlik

İnovasyonu ve Büyümeyi Teşvik Etmek: İç Girişimciliğin Gücü

Dijital DönüşümGeleceğin İş DünyasıİnovasyonTeknolojiYapay Zeka

Gelişen Teknolojiler Hava Yolu Ulaşımını Nasıl Şekillendiriyor?

Dijital DönüşümGeleceğin İş DünyasıİnovasyonMetaverse

İşin Geleceği Artık “MetaWork”

Geleceğin İş DünyasıTurizmYapay Zeka

Yapay Zekâ ve Turizm “Velinimet” “Verinimet”

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.