Algoritma

2022’de Öne Çıkan Programlama Dilleri

Programlama dilleri; masaüstü uygulamaları, web siteleri ve mobil uygulamalar gibi pek çok alanda yazılımcılar tarafından kullanılıyor. Bu alanda kendini geliştirmek isteyenlerin, 2022 yılında ve sonrasında popüler olması beklenen bazı programlama dillerine aşina olması gerekiyor.

Python

1980’lerin sonlarında Hollanda’da Guido van Rossum tarafından geliştirilen Python’un devasa destek tabanı; dili kullanarak tonlarca paket, çerçeve ve tam teşekküllü açık kaynaklı yazılım üretilmesine olanak sunuyor.

Python aynı zamanda veri bilimi ve genel olarak makine öğrenimi için de oldukça büyük bir desteğe sahip bulunuyor. Makine öğreniminde kullanılan çerçevelerin ve kitaplıkların çoğunun Python’da yapılabiliyor olması onu, makine öğrenimi alanında ilerlemek isteyenler için en iyi dil haline getiriyor.

 JavaScript

1994’te Netscape Navigator için bir komut dosyası dili olarak geliştirilen JavaScript bugün; mobil uygulama, web, masaüstü uygulama gibi pek çok geliştirme etkinliğinde kullanılabiliyor.

JavaScript’in, geliştirme sırasında kullanılabilecek çok çeşitli kitaplık ve çerçevelerinin yanı sıra diğer programlama dillerine kıyasla çok daha fazla destek paketi bulunuyor.

C++

C++’ın kullanım alanları arasında en fazla; analitik, araştırma ve oyun içi geliştirmeler yer alıyor. Popüler oyun geliştirme motoru Unreal Engine, bir oyun oluştururken tanımlanabilecek tüm işlevler için komut dosyası dili olarak C++ kullanıyor.

Sistem yazılımı geliştirmede de sıklıkla kullanılan C++, diğer dillere göre daha kolay anlaşılabiliyor. Bu nedenle C++’ın diğer tüm diller arasında en büyük öğrenme topluluğuna sahip olduğu tahmin ediliyor.

Golang

Diğerlerine göre daha yeni bir dil olan Golang’dan, hem sağlam yazılımlar geliştirmek hem de web ve mobil uygulamalar için kullanılan arka uçlarda yararlanılıyor. Henüz web dili olarak JavaScript’in yerini alacak seviyede olmasa da hızla, web’in bir sonraki aşamasını destekleyen bir dil haline gelmeye devam ediyor.

Diğer dillere oranla öğrenmesi biraz daha zor olan Golang, aynı zamanda büyük güncellemelerle sık sık değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle bu dili öğrenmek isteyenlerin sürekli güncel kalması önem taşıyor.

Dart

Endüstriyel alanda en hızlı büyüyen dillerden biri olan Dart, sadeliği nedeniyle dünya çapındaki programcılar tarafından oldukça beğeniliyor. Dart, çok platformlu uygulama geliştirmede kullanılıyor. Tıpkı JavaScrip’te olduğu gibi Dart’ta da elektronik bir cihazla herkes tarafından çalıştırılabilen yazılımlar oluşturulabiliyor. Dart’ın şu andaki en ünlü kullanımı ise mobil uygulama geliştirme için kullanılan bir dil olan Flutter çerçevesi olarak ön plana çıkıyor.

Anlaşılması zor durumları bile iyi bir şekilde basitleştirebilen Dart’ı öğrenmenin, JavaScript’te oranla daha kolay olduğu düşünülüyor.

 

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
AğlarAkademiAlgoritmaBiyoteknolojiBlockchainEkonomiEnerjiİnovasyonKuantum TeknolojileriSürdürülebilirlikTeknolojiVeriYapay Zeka

Paleolitik Beyinler, Orta Çağ’dan Kalma Kurumlar ve Tanrısal Teknolojiler

AlgoritmaYapay Zeka

AI Görüntü Oluşturucu Sanatçıların Mesleğine Son mu Veriyor?

AlgoritmaBankacılıkÖdeme Teknolojileri

MasterCard’ın Quantum Hesaplama Çağına Yönelik Hazırlığı : ECOS (Enhanced Contactless )

AlgoritmaSosyal Medya

Algoritmaları Kendimiz Belirlersek Ne Değişir?

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir