Piksel Nedir?

Piksel, Başlangıç Noktası ve ha:ar iş birliğiyle oluşturulmuş; plastik sanatların her alanından genç sanatçılara ve sanatçı adaylarına dijital sanatların türlerini, üretim yöntemlerini, arkasındaki teknolojileri ve düşünce yöntemlerini anlatmak; nihai olarak dijital teknolojiyi anlamalarına ve iş akışlarına dahil etmeye yardım etmek için tasarlanmış bir eğitim, destek ve komünite oluşturma programıdır. 

ha:ar; klasik sanat eserlerine ve yeni teknolojiye hayranlık duyan, geleneksel heykel ve resimden dijital video, animasyon, 3D modellemeye ve mevcut ana akım medya estetiğine kadar çok çeşitli üretim yöntemlerinde bireysel pratiklerini harmanlayarak yeni ifade biçimleri geliştiren heykeltıraş Hande Şekerciler ve dijital sanatçı Arda Yalkın oluşumudur.
Başlangıç Noktası bir yeni nesil Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) inisiyatifidir.

 

Piksel.Masterclass

Piksel ana programı her sene 15 öğrenciyi kabul etmekte ve eğitimler birçok sanatçı ve sanat profesyoneli tarafından verilmektedir. Ana eğitim programımızın amacı teknolojiyi hiç ya da çok az kullanan sanatçılara yeni bir vizyon kazandırmak, onları pratiklerinde uzmanlaşmış sanatçılarla bir araya getirerek yeni yöntemleri hayal edebilmelerini sağlamak, araştırmaya teşvik etmek denebilir. Ancak, çok sayıda sanatçı ve profesyonel ile çalışmanın bir dezavantajı olarak endüstri standardı olmuş bazı araçların kullanımını öğretmek için yeterli zamanımız olmuyor.

Piksel ana programı katılımcıları ile yaptığımız görüşmelerde de en çok gelen talepler arasında bazı yazılım ve teknolojiler üzerine daha derin uzmanlık eğitimlerinin verilmesi yer aldı. Biz de yeni medya sanatı ve CGI (Computer Generated Imagery) alanındaki en önemli yazılımlar ve teknolojiler ile ilgili beş ayrı eğitim programı hazırladık. Bunlar:  Unreal Engine, Houdini, TouchDesigner, Yaratıcı Kodlama: Open Frameworks – Processing ve Cinema 4D ...

Bununla birlikte Masterclass programı yalnızca bir eğitim projesi olarak kalmayacak; program sonunda destekçilerimiz ve programa alınan katılımcılarımızla kolektif  proje geliştirme süreci  başlayacaktır.

Eğitim Takvimi

Eğitimler  12 Mart 2022  tarihinde başlayıp  15 Mayıs 2022  tarihinde tamamlanacaktır. Aşağıdaki takvimden 5 eğitimin her biri için ilgili tarihler incelenebilir.

Masterclass bünyesinde yer alan eğitimlerin her biri, 4 gün ve her gün için altı saat olmak üzere toplamda 24 saatlik bir süreyi kapsayacaktır. Programa başvurmadan önce sayfanın sonunda yer alan sıkça sorulan sorular bölümünü okumanızı rica ederiz.

  • Cinema 4D: 26-27 Mart ve 2-3 Nisan 2022
    • Son Başvuru Tarihi:  20 Mart 2022
  •   Unreal Engine: 9-10 Nisan ve 16-17 Nisan 2022
    •   Son Başvuru Tarihi:  1 Nisan 2022
  •   TouchDesigner: 23-24 Nisan ve 30 Nisan-1 Mayıs 2022
    •   Son Başvuru Tarihi:  1 Nisan 2022 
  •   Houdini: 7-8 Mayıs ve 14-15 Mayıs 2022
    •   Son Başvuru Tarihi:  1 Nisan 2022 
  • Yaratıcı Kodlama Open Frameworks / Processing: 21-22 Mayıs ve 28-29 Mayıs 2022
      •    Son Başvuru Tarihi:  8 Mart 2022

Programa Başvur

Eğitimler

Yaratıcı Kodlama Open Frameworks / Processing

Bu eğitimde yaratıcı kodlama kütüphanelerinden Processing ve openFrameworks temel alınarak, genel programlama teorisi, interaktif tasarım, grafik programlama, çevre birimler ile haberleşme, sanatsal alanda kullanılan yapay zeka yöntemlerine kısaca değinilerek, bunların gerçek dünyadaki uygulamaları üzerinde durulacaktır.

Cinema 4D

Cinema 4D, Maxon tarafından üretilen ve dünyada özellikle motion designer ve VFX sanatçıları tarafından en çok kullanılan programlardan birisidir. ha:ar tarafından verilecek bu eğitimde katılımcılar Cinema4d ekseninde 3d modelleme, animasyon, simülasyon, dynamics, kaplama, render gibi temel konuları anlamanın yanı sıra ZBrush, Substance Painter gibi  yan programları ve X-Particles, Redshift gibi pluginleri ve hareket yakalama teknolojisini (Mocap) tanıma ve uygulama fırsatı bulacaklar.

Unreal Engine

Unreal Engine, Epic Games tarafından geliştirilen ve ilk olarak 1998 yılında birinci şahıs nişancı oyunu Unreal’de kullanılan bir oyun motorudur. İlk başta yalnızca FPS türü için üretilmiş gibi gözükse de Unreal Engine; MMORPG, dövüş oyunları ve rol yapma oyunları gibi birçok oyunda başarılı bir oyun motoru olmuştur. Daha deneyimli programcılar, oyun motorunda çalışan kendi komut dosyalarını oluşturmak için C ++ dilini kullanabilir. Kompleks 3 boyutlu ortamlar oluşturmak, ortamların gerçekçi ışıklandırılması, orta seviyede materyaller oluşturmak ve etkileşimler yapmak için nesnelerinize ekleyebileceğiniz temelde prefabrik kod blokları olan çok güçlü planlarını kullanabilmeniz için özel olarak tasarlanmıştır.

TouchDesigner

Touch Designer gerçek zamanlı Open_GL generatif animasyonlar üretmemizi sağlayan media programıdır. Müzisyenlerin doğrudan müdahale edebildikleri eş zamanlı dinamik grafikler üretebilir, çok detaylı materyalleri sesle senkronize olarak gerçek zamanlı üretebilirsiniz. Ünlü Brezilyalı sanatçı Amon Tobin, tamamı touch designer kullanılarak yaratılmış özel bir şov tasarlamıştır. Touch designer dersinde ara yüzün temeli, veri çeşitleri, projektörler ve ekranlar için temel setup ve render çıktıları, geometri ile çalışma ve houdini ile entegrasyon alanlarında eğitimler verilecektir. 

Houdini

Houdini 3B animasyon yazılımıdır. Yazılımın grafik üretim süreçlerine gösterdiği ayrıcalıklı ilgi, onu diğer yazılımlardan ayıran özelliğidir. Kurs programında SideFX Houdini ile 3B program üzerinde istikrarlı bir şekilde çalışma yöntemleri üzerinde durulacaktır. Program, temel Houdini araçlarının tümünü ve tekniklerini sınırlı zaman dilimi içerisinde gösterecek bir şekilde hazırlanmıştır.

 

Eğitmenler

Cinema 4D: Arda Yalkın, Hande Şekerciler

Yaratıcı Kodlama: Hakan Gündüz

Unreal Engine: Mehmet Çağrı Yücetürk

Touchdesigner & Houdini: Stanislav Glazov

 

Başvuru ve Sıkça Sorulan Sorular

  • Programa kimler başvurabilir?
    • 18-35 yaş aralığındaki herkes programa başvurabilir.
  • Programa kaç kişi kabul ediliyor?
    • Programda yer alan 5 eğitim başlığının her biri için 15 kişiyi kabul ediyoruz.
  • Eğitimler ne kadar sürede tamamlanıyor?
    • Programdaki her eğitim başlığı için  art arda gelen iki hafta sonu (4 gün) boyunca her gün altışar saat olmak üzere toplamda 24 saatlik eğitim programı tasarladık. Masterclass kapsamındaki 5 eğitim programı için toplamda 10 hafta / 120 saatlik eğitim süresi planlandı.
  • Programa devam zorunluluğu var mı?
    • Eğitimler yüz yüze ve yoğun tempoyla ilerleyeceğinden katılımcıların eğitim günlerinden birini kaçırmasının, bu süreci kendileri adına olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu sebeple programda devam zorunluluğu bulunmakta. Katılımcıların acil durumlar dışında derslerde yer almasını bekliyoruz.
  • Programa ne zaman başvuru yapılabilir?
    • Programdaki eğitimler için son başvuru tarihleri değişiklik göstermekte. Bu tarihler:
      • Yaratıcı Kodlama: Open Frameworks – Processing  (Son Başvuru Tarihi: 8 Mart 2022) 

      • Cinema 4D  (Son Başvuru Tarihi: 20 Mart 2022) 

      • Unreal Engine  (Son Başvuru Tarihi: 1 Nisan 2022) 

      • Touchdesigner  (Son Başvuru Tarihi: 1 Nisan 2022) 

      • Houdini  (Son Başvuru Tarihi: 1 Nisan 2022) 

  • Eğitim programı katılımcılar için ücretli mi?
    • Eğitimlerin tamamı Türkiye Bilişim Vakfı’nın kar amacı gütmeyen Başlangıç Noktası oluşumu ve ha:ar liderliğinde, partner kurumların destekleri sayesinde ücretsiz olarak veriliyor.
  • Programa kabul edilen sanatçıların ne tür teknik donanıma sahip olmaları bekleniyor?
    • Eğitimlerde çoğunlukla göreceli olarak yüksek donanım gücü isteyen kompleks yazılımlar ile çalışılacağından katılımcıların, kabul edildikleri eğitimde kullanılacak yazılım/yazılımların minimum sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayara erişimlerinin olması gerekiyor.
  • Başvuruda bulunmak için dijital sanat konusunda temel eğitimin olması gerekli mi?
    • Eğitimlerde kullanılacak araç, programlama dilleri ve yazılımlar için gerekli yetkinlikler konusunda katı olmamakla beraber içerikleri daha kolay kavramak ve maksimum verimi almak için temel kavramlar veya dillere hakim olmaları katılımcıların lehine olacaktır. (Örneğin Unreal Engine eğitimi için temel 3B grafik kavramlarını bilmek ve temel C++ programlama dili bilgisi, yaratıcı kodlama için temel Python programlama dili bilgisi vb.)

Diğer sorularınız için e-posta  adresimiz üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz!

Programa Başvur

Definitely recoommend The restaurant “Rosie’s” has the best hamburgers I have ever eaten. Check it out and you’ll see firsthand – your tablet’s screen might be a bit smaller than your computer, but with help from RTG you’ll experience the same fantastic visual quality that the desktop site and the downloadable app deliver. The Foxwoods resort opened an outlet complex between its two hotel towers, featuring 85 luxury brand stores site-uri de jocuri online. It will be a very dull gaming experience if you have limited to no bonus offers available to take advantage of.