EtikHukukKamu

Facebook-Cambridge Analytica Skandalı

“Birtakım saldırganların sosyal medya kanallarıyla başka ülkelerin seçim kampanyalarına karışması ve bunları yönlendirmesi toplumların birbirleriyle anlaşmayı reddettiği anlamına gelmemeli. Çeşitli karanlık ağların varlığı, ağ yapılarının külliyen reddedilmesi gerektiğini göstermiyor.” Daha Yeni Başlıyor, 1. Baskı, S.32.

İngiltere merkezli veri analitiği ve danışmanlık firması Cambridge Analytica, Facebook kullanıcılarının bilgilerine yasadışı erişimi nedeniyle kişisel verilerin güvenliği tartışmalarının merkezine oturdu.

Hikaye, Cambridge Analytica’nın, 2018 yılı itibariyle kayıtlı kullanıcı sayısı 2,2 milyara yükselen Facebook’un reklam verenlere sağladığı imkanları, yalnızca yasal imkanları kullanarak, verilerini izinsiz derlemekte kullanmasıyla başlıyor; yaklaşık 50 milyon kişiye ait Facebook verisini, 270 bin kişinin katıldığı bir anket vasıtasıyla, topluyor…

Aşağıda Facebook ve Cambridge Analytica skandalına ait gelişmelere ilişkin geniş bir seçkiye ait linkleri ve toplumsal hareketler ve sosyal medyanın ilişkisi, özel hayat ve elektronik izleme ve sosyal etkileşim alanlarında akademik çalışmalar yürüten, dünyanın ilk “Teknososyolog”larından Zeynep Tüfekçi’nin TED konuşmasını paylaşıyoruz.

https://youtu.be/iFTWM7HV2UI

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
EkonomiEtikPolitika

Yapay Zeka, Sosyalizmi İşler Hale Getirebilir mi?

DünyaEtikSürdürülebilirlikUzay

Evrendeki Yerimizi Anlamak

HukukSiber GüvenlikTeknolojiVeriVeri Güvenliği

Kendinizi ve Başkalarını Korumak: Çevrimiçi Güvenlik Yasalarının Önemi

EtikMakine ÖğrenmesiYapay Zeka

Yapay Zeka Yaratıcıları Neden Bilinç Çalışmalı?

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.