GirişimcilikStart-up

Girişimciliğin Yaşı Var Mı?

Girişimci Olmanın Kaç Yaşında Olduğunuzla Pek de İlgisi Olmadığını Gösteren 5 Etken

Bugün birer dünya devi haline gelmiş Apple, Microsoft ve Facebook gibi markaların kurucularına baktığımızda her birinin şirketlerini 19-20 yaşlarında kurduklarını görebiliriz. Bu durum pek çoğumuza, yeni ve başarılı iş fikirlerinin daha çok gençlerden çıktığını düşündürse de hemen telaşlanmaya gerek yok. Çünkü Nestle’nin kurucusu Henry Nestle, şirketini kurduğunda tam 52 yaşındaydı. Buradan yola çıkacak olursak girişimci olmanın aslında yaştan bağımsız, pek çok etkene dayandığını söylemek mümkün.

Peki, başarılı bir girişimci olabilmek için “genç” olmaktan daha önemli faktörler neler?

  1. Cesaret: Pek çok insan; yıllardır varlığına alıştığı bir konfor balonu içinde yaşıyor ve halinden ne kadar şikâyet ederse etsin, bulunduğu yerden dışarı adım atma cesaretini asla gösteremiyor. 25 yaş ve altındaki genç kitle, ileri yaştakilere göre, hayatında büyük değişiklikler yapma ve radikal kararlar alma fikrine çok daha yatkın olsa da yaşınız kaç olursa olsun aynı cesareti gösterdiğinizde, başarılı olmamanız için hiçbir sebep yok.
  2. Deneyim: İşte bu konu, 30 yaş ve üzerindekileri rahatlıkla 1-0 öne geçirebilir. Çünkü mükemmel bir fikriniz ve yeteri kadar cesaretiniz olsa da pek çok şeyi yaşayarak öğreniyorsunuz ve gerek iş gerekse özel yaşantınızda edindiğiniz tüm deneyimlerin, size hayalinizdeki girişimin kapısını açma yolunda ışık tutacağınızdan emin olabilirsiniz.
  3. Heyecan: Heyecan, hayatın her alanında olduğu gibi, girişim fikrinizi hayata geçirme konusunda da içinizdeki en önemli ateşleyici güç… Her ne yaparsanız yapın eğer bunun için yeteri kadar heyecan ve tutkuya sahipseniz büyük ihtimalle, hedefinize ulaşana kadar yolunuzdan dönmeyeceksiniz.
  4. Risk Almak: Her yenilik; beraberinde mutluluk ve başarı getireceği gibi, aynı oranda risk de barındırır. Önemli olansa bu riskleri önceden görmek, olabildiğince hazırlıklı olmak, sonrasındaysa kendinize ve hayatın akışına güvenebilmektir.
  5. Sektör: İş fikriniz ne kadar iyi olursa olsun, bu fikrin başarılı ya da başarısız olmasında etkili olacak faktörlerden biri de içine girmeyi düşündüğünüz sektördür. Bu nedenle bir işe başlamadan önce; sektörü ve rakiplerinizi iyi tanımak, anlamak ve adımlarınızı buna göre atmak doğru bir karar olacaktır.

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
Girişimcilikİş Hayatı

Discover The Coolest Startup Ecosystem in Finland and how your startup can become part of it?

Girişimcilik

Discover The Coolest Ecosystem– Why Finland is the hub for global startups and how you can be a part of it?

GirişimcilikTeknolojiYapay Zeka

Yapay Zeka ile Başarılı Bir Girişim Kurma Rehberi

GenelGirişimcilikİş Hayatı

Finland - The Happiest Country in the World Invites Turkish Startup Founders and Talents to Explore Career and Business Options. 

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir