Bugün pek çok otomotiv şirketi; güvenlik risklerini azaltmak ve giderek daha fazla dijital olarak bağlanan araçları korumak için blok zinciri, 5G ve yapay zeka kullanan siber güvenlik girişimlerinde bulunuyor.
Bu alandaki yatırımlar hızla artarken, terminoloji de siber güvenlik etrafında şekillenmeye, günlük kullanıma her geçen gün yeni terimler ve düzenlemeler eklenmeye devam ediyor.
Kriptografik Hash Fonksiyonları (CHF)
Blok zinciri ve dağıtılmış bilgi işlem teknolojilerindeki artış, CHF’lerin ortaya çıkmasına neden oldu. CHF algoritmaları, verimli veri depolamayı etkinleştirmenin yanı sıra genel ve özel blok zincirlerindeki saldırılara karşı gelişmiş güvenlik sağlıyor. Bu gelişme, sektördeki pek çok oyuncu tarafından yaygın etkiye sahip, radikal bir yenilik olarak görülüyor.
Kuantum Şifreleme (QC)
Kuantum şifreleme, kuantum fiziğinin açık anahtar dağıtım algoritmalarına uygulamasından doğan bir siber güvenlik yeniliği olarak karşımıza çıkıyor. Kuantum şifreleme algoritmalarında, veriler kuantum durumlarında kodlandığından siber güvenlik tehditlerine karşı etkin koruma sağlıyor.
Araç Hırsızlığına Karşı Koruma Düzenlemeleri
Tamamen otonom araçlardan oluşan bir gelecek öngörüsü, güvenlik önlemlerinin de buna göre şekillenmesinde etkin rol oynuyor. Birleşmiş Milletler’in düzenlemeleri; sektördeki paydaşların siber suçlular, bilgisayar korsanları, teröristler ve ulus devletlerden gelebilecek olası tehditlere karşı proaktif bir şekilde çözümler geliştirmesi için tüm bağlantılı araçların siber güvenliği içermesini şart koşuyor.
Bu yazı alıntıdır.