Blockchain teknolojisinin global ölçekteki sağlık sektöründeki kullanımına dair 2030 yılı tahminlerini esas alan yeni bir araştırma yayınlandı. İşte detaylar…
Blockchain teknolojisi birçok sektörün geleceğinin odak noktalarından birini temsil ediyor. Bu kapsamda Market Research Future (MRFR) tarafından gerçekleştirilen yeni araştırma, Blockchain teknolojisinin sağlık sektöründeki veri ihlalleri ve bilgi güvenliği sorunlarının önüne geçme ekseni çerçevesinde 2022-2030 yılları arasında rekor düzeyde ilgi göreceğine işaret ediyor.
Araştırma, sağlık sektöründeki şirketlerin etkin veri yönetimi vizyonu çerçevesinde artan yüksek talep ile birlikte blockchain teknolojisine yönelik yatırımlarının 2030 yılına kadar 121 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağı öngörüsünü paylaşıyor. 2022-2030 yılları arasında yüzde 68,3’lük yıllık büyüme oranı (CAGR olarak bilinir), sonuca ulaşmada kullanılan metodolojinin kaynağı…
Rapora göre hızla artan farklı hastalık vakaları, etkili bilgi ve büyük miktarda verinin yönetimine duyulan ihtiyacı öne çıkarıyor. Bu noktada sağlık kayıtlarında blockchain teknolojisinin kullanımının, verilerde herhangi bir değişikliğin önüne geçme ve bütünlüğün sağlanmasının garanti edilmesi konularında sektöre yardımcı olabileceği ifade ediliyor.
Blockchain teknolojisi; sahte ilaçlarla mücadele, hasta güvenliğini artırmak, terapötik hataları en aza indirmek, tıbbi kayıtların birlikte çalışabilirliğini sağlamak gibi çözümlere dayalı olarak sağlık sektöründe ilgi duyulan bir alanı temsil ediyor. Zira teknoloji; Microsoft, IBM, Hashed Health, Blockpharma, Farmatrust, Simplyvital Health ve Medicalchain gibi seçkin oyuncuları kendine çekerken bu güçlü trendin gelecekte de büyümesini aralıksız şekilde sürdürmesi bekleniyor.
Bu yazı alıntıdır.