Sosyal MedyaStart-up

Startupların Sosyal Medya İletişimi

Kendi markanızı yaratmak, hayalinizdeki iş fikrinin sonunda gerçeğe dönüştüğünü görmek oldukça heyecan vericidir. Ama bunun sadece bir başlangıç olduğunu, içinde bulunduğunuz pazarda yer ve müşteri edinmek için markanızı en iyi şekilde tanıtmanızın son derece önemli olduğunu da unutmamak gerekir.

Sosyal medya iletişimi; yeni bir girişimi çok sayıda insana tanıtmak için hem etkili hem de maliyeti düşük bir yöntemdir. Peki startup’lar sosyal medya iletişimi yaparken nelere dikkat etmelidir? Bu yazımızda sizin için derledik:

1. Etkili Strateji

Etkili bir stratejiye sahip olmak ve planlı hareket etmek sadece sosyal medya iletişiminde değil, her alanda hayat kurtarıcı olacaktır. Oluşturduğunuz stratejide zaman içinde ufak tefek değişimler olması normaldir ama aldığınız her aksiyonun temelinde verdiğiniz mesaj aynı ve tutarlı olmalıdır. İster sosyal medya ister diğer pazarlama iletişimlerinde olsun, kendinize şu soruları sormayı ve cevaplarınızı net bir şekilde belirlemeyi unutmayın: Ne vadediyorsunuz? Kime vadediyorsunuz? Hedef kitlenizin sizi tercih etmesindeki temel motivasyon ne olacak? Rakipleriniz kimler, neler yapıyorlar ve sizi onlardan ayıran temel farklar neler?

2. Değer Katan İçerikler

Kendinize sorularınızı sorup cevaplarınızı oluşturduktan ve stratejinizin temellerini belirledikten sonra sıra geldi içeriklerinizi üretmeye!

İlk olarak, paylaşacağınız içeriklerin takipçileriniz için değerli içerikler olmasına özen göstermelisiniz. Yani sizi takip eden kişilerin web sitenizde ya da başka hesaplarda bulabileceği paylaşımlar yapmak yerine, özgün ve okuyan kişilerin yararlanabileceği içerikler üretmeniz son derece önemli… Örneğin vegan ürünler satan bir işletmeniz varsa, vegan yemek tariflerinin yer aldığı içerikler üretmeniz takipçilerinizin ilgisini çekecektir.

3. Eğlenceli İçerikler

Cazip görseller ve gif’ler kullanmak, kelime oyunları yapmak, sosyal mecraların sunduğu özelliklerden faydalanmak (Reels, boomerang vb.), eğlenceli videolar üretmek; pek çok insanın keyifli vakit geçirmek için kullandığı sosyal mecralarda ilgi çekici bir hesap haline gelmenize yardımcı olacaktır.

4. 80/20 Kuralı

Yapılan bir araştırmaya göre sosyal medya kullanıcıları, çok fazla reklam görmeyi ve sürekli kendini öven markaları sevmiyor. İşletmenizi tanıtmak için reklam yapmak tabii ki önem taşıyor fakat bu oran %20’yi geçmemeli… Yani bir diğer deyişle, içeriklerinizin %80’i doğrudan satış odaklı değil, markanızın imajını yansıtmaya yönelik olmalı.

5. Sabır

Sosyal medyada geniş kitlelere ulaşmak çok önemli olsa da bundan daha önemli bir konu var ki o da takipçilerinizin organik olması… Bu sebeple sürekli reklam vermekten, sayfanıza takipçi çekme amaçlı içerikler paylaşmaktan çok (çekilişler vb.) ürün veya hizmetlerinizle gerçekten ilgilenen takipçilerinize odaklanmanız daha doğru olacaktır. Takipçi sayınızın binlerce fakat ne yaptığınızla hiç ilgilenmeyen kişilerle dolu olmasındansa sunduğunuz ürün/ hizmeti gerçekten satın almaya istekli ve daha minik bir kitle işletmeniz için daha faydalı olabilir.

Kaynaklar:

https://medium.com/better-marketing/18-social-media-tips-for-small-businesses-7d302886de9b

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
PsikolojiSosyal MedyaSosyoloji

Sosyal Medyada Yüz Değiştirme Filtrelerinin Etiği ve Psikolojisi

Start-upVeriYatırım

"Türkiye Startup Yatırımları" Raporu Yayımlandı

Start-upYatırım

Girişiminizi Potansiyel Yatırımcılarınıza Tanıtırken Hangi Yönlerini Ön Plana Çıkarmalısınız?

GirişimcilikStart-up

Bir Start-up Kurucusunun Sahip Olması Gereken 5 Özellik

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir