GirişimcilikHukuk

Girişiminizi Kurarken Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Yasal Gereksinimler

Bir girişim kurmanın en zor yanlarından biri de girişimci olarak ilgilenmeniz ve takip etmeniz gereken yasal gereksinimlerdir. Eğer ilk kez bir iş kuruyor ve her şeye sıfırdan başlıyorsanız, yasal konuları nasıl çözeceğinizden tam olarak emin olamamanız oldukça doğal. Ancak yapılacaklar listenize birkaç önemli madde ekleyerek, bu konuda gerekli adımları hızla atabilir, akabinde ise doğru bir şekilde ürün ya da hizmetinizi satmaya odaklanabilirsiniz.

Uygun Ticari Varlığı Belirleyin

 Bir girişim kurarken ilk olarak girişiminiz için uygun ticari varlığı veya yapıyı belirleyerek başlayabilirsiniz. İlk olarak girişiminizin bir şahıs şirketi, limited şirketi gibi yapılanmalardan hangisine daha uygun olduğuna karar vermeli ve bunu resmi olarak belirlemelisiniz.

Minimum evrak işi ve kurulum gerektirdiğinden çoğu küçük işletme genellikle şahıs şirketi veya ortaklıklar ile kurulur. Ticari varlığınızı belirlemek, kişisel sorumluluklarınızdan ödeyeceğiniz vergilere kadar pek çok konu üzerinde etkili olacağından, bu konuyu yapılacaklar listenizin en başında konumlandırabilirsiniz.

Girişiminizin Hangi Lisanslara, İzinlere ve Kayıtlara İhtiyacı Olduğunu Kontrol Edin

 Girişimizin türüne ve bulunduğu yere bağlı olarak ülkenizden, şehrinizden veya ilçenizden belirli girişim lisanlarına ve izinlerine ihtiyacınız olabilir. Lisans, izin ve tesciller; sağlık güvenliği ve sektör bazlı izinler gibi çok çeşitli olacağından bu konuda kapsamlı bir araştırma yapmak, kurucu/kurucular ile konuşmak ve bir danışmandan destek almak son derece önemli.

Yazılı Bir Kurucu Sözleşmesi Hazırlayın

 Girişiminiz, birden fazla ortak tarafından kurulduysa her bir ortağın girişim ile haklarını ve sorumluluklarını bildiğinden emin olun. Bunun için uygun bir hissedarlık sözleşmesi ve bir ana sözleşme hazırlayabilirsiniz. Ayrıca anlaşmada yer alan maddelerin, tüm detayları kapsadığından ve yeterliliğinden emin olmak için bir hukuk danışmanından yardım almanız son derece önemli.

Bir Gizlilik Sözleşmesi Oluşturun

 Gizlilik politikası; bir girişimin kullanıcılardan veya müşterilerden toplanan kişisel verilerle ne yaptığını, verilerin nasıl ve neden işlendiğini belirten yasal bir beyandır. Gizlilik yasalarının ihlali cezai sorumluluğa yol açabilir. Bu nedenle yeni bir girişim kuruyorsanız, uygun bir gizlilik politikasına sahip olmanız ve bunlara dikkatle uymanız büyük önem taşıyor.

Kaynak: https://www.nerdwallet.com/article/small-business/startup-legal-checklist

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
Girişimcilikİş Hayatı

Discover The Coolest Startup Ecosystem in Finland and how your startup can become part of it?

Girişimcilik

Discover The Coolest Ecosystem– Why Finland is the hub for global startups and how you can be a part of it?

GirişimcilikTeknolojiYapay Zeka

Yapay Zeka ile Başarılı Bir Girişim Kurma Rehberi

GenelGirişimcilikİş Hayatı

Finland - The Happiest Country in the World Invites Turkish Startup Founders and Talents to Explore Career and Business Options. 

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir