GirişimcilikMüşteri

Girişiminize Nasıl Daha Fazla Müşteri Çekersiniz?

Girişiminize müşteri çekmek, güçlü bir stratejik planlama gerektirir. Özellikle 2020 yılı itibariyle hayatımıza giren salgınla birlikte, pek çok girişimci, potansiyel müşterileri aktif müşteriye dönüştürmenin çok daha zorlaştığını söylerken, tehditleri fırsatlara çevirerek potansiyel müşterileriniz nezdinde öne çıkabilirsiniz.

Etkisini Giderek Artıran Çevrimiçi Çağa Uyum Sağlamak

İş süreçlerinizin, pandemi sonrasında devam etmesine yardımcı olmak için iş modelinizde düzenlemeler yapmakla meşgulseniz, muhtemelen gerekli iyileştirmeleri yapmak için özenle çalışıyorsunuzdur. Ancak hem sizin hem de ekibinizin bu konuda yeni yeteneklere ihtiyaç duyacağını da göz ardı etmemelisiniz.

Bazı konularda kendinizi geliştirerek satış performans seviyelerinizde ölçülebilir bir iyileşme göstermeniz mümkün.

Çevrimiçi Sunumlarda Nasıl Daha İyi Olabileceğinizi Öğrenin

Pek çok kişi hala ofis ortamında çalışmaya geri dönmedi ve bundan sonrasında da tam zamanlı olarak geri dönecek gibi görünmüyor. Bu da Zoom ya da Microsoft Teams gibi sanal toplantı odalarında çok sayıda sunum yapmanız gerekebileceği anlamına geliyor. Başka bir deyişle, toplantı yaptığınız insanların gerçek duygu ve düşüncelerini net olarak okuyamayacaksınız.

Peki sanal sunumlarda enerjiyi yüksek tutmayı ve karşınızdaki kişilerin tüm dikkatini size vermelerini nasıl sağlayabilirsiniz?

DeFinis Communications’ın kurucusu ve CEO’su Angela DeFinis, bulunduğunuz ortama dinamik bir film seti gibi bakmanızı tavsiye ediyor: “Sanal sunumunuz, tıpkı canlı sunumunuz gibi hedef kitlenize odaklanmalıdır” diyor ve ekliyor “Dinleyicileriniz sizden yalnızca ilgi çekici içerik sunmanızı değil, aynı zamanda onları tam olarak meşgul tutmanızı da bekliyor.”

Performans alanınızı düzenlemekten hem fiziksel hem de sesli enerjiyi harekete geçirmeye kadar, her sanal sunuma birinci sınıf bir etkinlikmiş gibi hazırlanın. Böylece, ekran aracılığıyla dahi olsa coşkunuz karşı tarafa geçecek ve dinleyicilerinizin de sizin heyecan ve coşkunuza ortak olmasını sağlayacaksınız.

Duygusal Zekaya Önem Verin

Hem kendinizin hem de ekibinizin sanal toplantı odalarıya önem verdiğine emin olun. Ekibinizi, her gün işe “tam benlikleri” ile gelmeleri için teşvik edin. Böylece, potansiyel müşterilerinizin söylediklerini tam olarak dinleyebilir ve beklentilerinin ne olduğunu daha iyi kavrayabilirsiniz. Üstelik bu, size ve ekibinize daha yaratıcı çözümler bulmak konusunda da yardımcı olur.

Kariyer koçu Ashley Stahl bu durumu; “Sözlü veya sözel olmayan ipuçlarına odaklanmak, iş arkadaşlarınızın veya müşterilerinizin duyguları hakkında size paha biçilmez fikirler verebilir.” Şeklinde açıklıyor. Empati konusunda ekipçe kendinizi geliştirmeniz, potansiyel müşterilerle daha kolay iletişim kurmanıza imkân tanır.

En Yaygın İtiraz ve Sorulara Vereceğiniz Yanıtları Geliştirin

Bir sözleşmeye imza atarken, bir taahhütte bulunurken ya da bir alışveriş sırasında çeşitli sorular ya da itirazlarla karşılaşmak, özellikle iş dünyasında sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Ancak özellikle içinden geçtiğimiz bu dönemde, siz ve ekibiniz daha önce hiç duymadığınız itiraz ya da sorularla karşı karşıya kalıyor olabilirsiniz. Bu durumda, müşterileriniz ya da iş birliği içinde olduğunuz firmalardan gelen bu soru ve itirazların pandemi dönemi sonrası birdenbire ortadan kalkacağını ummak yerine; hep birlikte, bu geribildirimlere vereceğiniz cevapları netleştirmelisiniz.

Buna, son dönemde aldığınız itiraz ya da soruların bir listesini yapmakla başlayabilirsiniz. Ardından listedeki her bir madde için farklı cevaplar geliştirmeye çalışın. Bu basit egzersiz hem sizin ve ekibinizin becerilerini artıracak hem sattığınız ürün ya da hizmeti farklı açılardan değerlendirmenize olanak sağlayacak hem de size yöneltilen her soruda yaşadığınız şaşkınlık ve kafa karışıklığı hissini ortadan kaldırır.

Bir itiraz ya da soru için birden fazla cevabınız olduğunda ise bu hem ekibiniz ve sizin kendinizden daha emin olmanıza hem de müşterilerinizin kafasındaki soru işaretlerinin yok olup size daha fazla güvenmelerine yardımcı olur.

Kaynak: https://www.forbes.com/sites/serenitygibbons/2021/08/10/3-upskilling-strategies-for-gaining-more-clients/?ss=entrepreneurs&sh=6defd0d6e3f0

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
Girişimcilikİş Hayatı

Discover The Coolest Startup Ecosystem in Finland and how your startup can become part of it?

Girişimcilik

Discover The Coolest Ecosystem– Why Finland is the hub for global startups and how you can be a part of it?

GirişimcilikTeknolojiYapay Zeka

Yapay Zeka ile Başarılı Bir Girişim Kurma Rehberi

GenelGirişimcilikİş Hayatı

Finland - The Happiest Country in the World Invites Turkish Startup Founders and Talents to Explore Career and Business Options. 

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir