GenelGirişimcilik

Girişiminizi Küreselleştirirken Kaçınmanız Gereken 4 Hata

Fikrini hayata geçirmeyi başaran pek çok girişimcinin bir sonraki hedefi, girişimini ölçeklendirmek ve daha geniş pazarlara açılmak oluyor. Küresel çapta genişlemenin ve yurt dışında daha büyük ölçekli başarılara ulaşmanın kilidini açmanın neredeyse tüm girişimcilerin en büyük hedefi olduğu söylenebilir.

Ancak bu zorlu yola çıkan her girişimcinin birtakım zorluklarla ve engellerle baş etmesi de gerekiyor. Bazı girişimciler, önlerine çıkan bu zorlukları aşmayı başarırken bazıları ise yaptıkları hatalardan dolayı başarısız oluyor.

Peki, girişimini küresel çapta ölçeklendirmek isteyen girişimcilerin hangi basit ancak büyük problemlere yol açacak hatalardan kaçınmaları gerekiyor?

Yetersiz Pazar Araştırması

Bir ürün veya hizmetin; bir yerde talep görüyor olması, aynı talebi başka yerlerde de göreceği anlamına gelmiyor. Sunduğunuz çözüm, belli bir kitleyi satın almaya ikna ederken aynı çözüm, başka bir kitlenin ihtiyaçlarına hitap etmiyor olabilir. Eğer kendi ülkeniz dışındaki tüketicilerin ilgisini çekmek istiyorsanız, hedeflediğiniz pazar ile ilgili geniş çaplı bilgiye sahip olmanız gerekiyor.

Bu noktada; pazar araştırmasının ürün geliştirme ve konumlandırmanın ötesine geçmesi gerektiğini unutmamak gerekiyor. Yeni hedef kitlenizin, günlük yaşantı ve ihtiyaçlarının sizden ve mevcut müşterilerinizden farklı olduğunu bilmek ve sunduğunuz çözümün onların ihtiyaçlarına, beklentilerine ve taleplerine en iyi nasıl uyum sağlayacağını belirlemek büyük bir önem taşıyor.

Yerel Halkın Güvenini Kazanamamak

Web siteniz, sosyal platformlarınız ve diğer materyalleriniz yeni hedef kitlenize yabancı bir dilde hazırlanmışsa, farklı bir döviz cinsinden fiyatlandırılmışsa ve yerel kültüre uyumlu olmayan bilgi ve görüntüler içeriyorsa buradaki tüketicinin güvenini kazanmanız da aynı oranda zorlaşır.

Ancak içeriklerinizi bir uygulama aracılığı ile çevirip yeni hedef kitleye sunmanın da yeterli bir çözüm olduğu söylenemez. Hazırladığınız içeriklerin kişilerin kullandığı günlük dile uyumlu olması, çeşitli kelime oyunları ve deyimleri de içermesi gerekiyor. Ayrıca hedeflediğiniz bölgedeki milli ve dini bayramları, diğer özel günleri kutlama ve hedef kitle ile uyumlu görseller kullanma konusunda da özen göstermeniz şart!

Yerel Kişilerin Uzmanlığından Faydalanmamak

Bir girişimin başarılı olmasını sağlayan en önemli etkenler arasında satış esnasında ve sonrasındaki müşteri desteği yer alıyor. Bu nedenle yeni bir bölgeye açılırken, o bölgedeki halkla aynı dili konuşan ve destek sunan bir hizmet vermeniz önem taşıyor.

Canlı yardım, çağrı merkezi, kullanım kılavuz ve videoları, e-posta desteği gibi konularda müşterilerinize kendi dillerinde hizmet sunabilecek yerel bir ekip kurabilirsiniz. Bu ekip, o bölgenin kültür, dil ve günlük yaşantısına tamamen aşina olacağından müşteri deneyimini iyileştirmede yardımcı olabilir.

Gerektiği Kadar Zaman Ayırmamak

Küresel çapta ölçeklenmek için bu sürece yeterli zamanı ayırmak büyük önem taşıyor. Hedeflediğiniz pazar ya da pazarlarda lansmanınızı hemen yapmak ve hızlıca faaliyete geçmek isteyebilirsiniz. Ancak girişiminize o bölgenin kültür ve yaşam şartlarına göre yerelleşip bölgeye adapte olmasını sağlayacak kadar zaman tanımazsanız, başarısız olma ihtimaliniz yüksek olabilir.

Pazar analizi, analiz sonuçlarına göre oluşturulacak strateji, içeriklerinizin güncellenmesi ve yerel bir ekip kurulması gibi süreçler için ne kadar zamana ihtiyacınız olduğunu önceden belirleyin ve hedeflerinizi bu plana göre belirleyin.

Tüm bu hatalardan kaçındığınızda ve hazırlıklarınızı olması gerektiği gibi tamamladığınızda girişiminizin yeni kitlelerle buluşmaya hazır olduğundan emin olabilirsiniz!

 

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
Genel

Başlangıç Noktası Yönetim Kurulu'nun 2024’ten Beklentileri

Genel

Malatya ve Düşündürdükleri

Girişimcilikİş Hayatı

Discover The Coolest Startup Ecosystem in Finland and how your startup can become part of it?

Girişimcilik

Discover The Coolest Ecosystem– Why Finland is the hub for global startups and how you can be a part of it?

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir