DünyaGaming

2021 Yılında Küresel Oyun Sektörünün İvmelenmesi

Oyun endüstrisinin COVID-19 salgını ışığında ne kadar başarılı olduğunu hepimiz gördük. Evde geçirilen zamanın artması nedeniyle oyuncular, yeni oyunlar ve konsollar ve çok daha fazlasını indirip satın alma fırsatına sahip oldular.

Oyun sektörü, eğlence alanında en çok para kazanan sektör olarak 2020 yılına göre hem filmlerden hem de spordan daha iyi performans gösterdi. Aslında, küresel ölçekte, oyun endüstrisi 2020’de 162,32 milyar dolar değerindeydi. Mevcut büyüme oranına göre, önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık 300 milyar dolarlık bir değere ulaşması bekleniyor.

Dünyanın her bölgesinde oyun sektörünün farklı başarı hikayelerini ve yükselişini görmekteyiz. Bu yükseliş oyun sektörü için genel bir küresel büyümeye de katkıda bulunuyor.

Asya Pasifik

Asya Pasifik bölgesi, oyun sektöründeki en büyük gelir kaynağını oluşturuyor. Güneydoğu Asya’da nüfus artmaya devam ederken, oyuncu sayısı da artış göstermekte.  Özellikle mobil oyunlar, ücretsiz seçenekleri nedeniyle hızlı bir büyüme gösteriyor.

Geleneksel oyunlara kıyasla Güneydoğu Asya bölgesinde e-spor nispeten yeni olsa da hızla en popüler oyun türü haline geliyor. 2021 yılında Güneydoğu Asya’daki mobil oyuncu sayısının 250 milyona çıkacağı tahmin ediliyor.

Afrika ve Orta Doğu

Forbes, Orta Doğu’yu oyun sektöründe yeni bir lider olarak kabul ediyor ve bölgesel oyun gelirinin bu yıl 6 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Asya Pasifik’e benzer şekilde espor, Afrika ve Orta Doğu bölgesinde son derece popüler bir oyun türü haline geldi.

Avrupa

2020’de oyun sektörü Avrupa’daki toplam gelirin %3’ünü oluşturuyordu ve Alman nüfusunun %51’i oyun oynamakta. Son altı yılda, oyun geliştirme, oluşturma veya oynama ile ilgili tüm Avrupa pazarlarında gelir %55 arttı.

Oyun sektörü; Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerin oyun geliştiren şirketlerini ve geliştiricilerini desteklemesi bölge genelinde oyun sektörünün gelişmesini sağlıyor.

Tencent, Activision, Blizzard, Ubisoft ve Zynga gibi oyun sektörünün en büyük isimlerinden bazıları Avrupa’da bölgede faaliyet gösteriyor.

ABD

Her bölge gibi Amerika’da oyun sektörü açısından en başarılı büyüme yılını yaşadı. Spesifik olarak, Kuzey Amerika’da endüstri, artırılmış ve sanal gerçeklik gibi oyunları geliştiren teknolojik değişiklikler nedeniyle gelişmeye devam ediyor.

Türkiye

Türkiye’deki oyuncu sayısı 36 milyon ve oyun sektörü büyüklüğü 880 milyon dolara yaklaşmış durumda. Oyun sektörü, Türkiye ekonomisi için çok büyük bir açılım olmaya devam ediyor. Şu ana kadar çok küçük bir potansiyelini kullandığımız oyun sektörü Türkiye’de 5 yıl içerisinde yılda 5 ile 10 milyar dolar kazandırabilecek bir potansiyele sahip. Türkiye, dünya oyun sektöründe de adını sıkça söz ettirmeye başladı. Peak Games ve Rollic Games’in Zynga tarafından 1,8 milyar dolar ve 168 milyon dolar ile satın alınması, 2020 yılının en önemli gelişmelerinden oldu. 2020’nin dokuz aylık döneminde oyun sektöründe gerçekleşen hisse satışı işlemleri yaklaşık 2 milyar dolarlık bir hacim yarattı.  Türkiye, dünya oyun pazarındaki yerini 18’inci sırada tamamladı.

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
DünyaEtikSürdürülebilirlikUzay

Evrendeki Yerimizi Anlamak

BlockchainDijital DönüşümGaming

Gelecek Vadeden Bir Sektör: GameFi

GamingTeknolojiYapay Zeka

RPG Oyunları Geliştirirken Kullanılan 6 Temel Teknoloji

GamingNFT

NFT Oyunlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir