RegülasyonTeknoloji

Avrupa Çip Yasası

Küresel çip kıtlığı geçtiğimiz iki yılın önemli teknoloji gündem maddelerinden bir tanesiydi. Pandeminin etkisi ile verilen ihtiyaç fazlası siparişler, elektronik cihaz satışlarındaki artış, tedarik zinciri sorunları ve üretimin belirli ülkelerde yapılması nedeniyle oluşan arz sorunu çip tedarikinde sorun yaşanmasına neden oldu.

Yaşanan soruna yönelik tüketiciler ve kendi ürettikleri ürünler içerisinde çip kullanan firmalar tarafında alınan kısa vadeli önlemlerin yanında hükümetler seviyesinde uzun vadeli önlemlerin de alınmaya çalışıldığını gördük.

ABD 52 milyar dolarlık desteği de içeren Chips for America yasasını uygulamaya aldı. Bu destek ile güneydoğu Asya’ya kaptırılan pazar payının tekrar Amerika kıtasına çekilmesi hedefleniyor.

Benzer bir amaç Avrupa Birliğinin yönetim mekanizması Avrupa Komisyonu tarafından da güdülüyor. Avrupanın çip global çip üretimindeki payı %10 civarında. Komisyon, Avrupa Çip Yasasını onayladı.

Yasa ile yapılan düzenlemeler neticesinde kamu, devlet işbirliği ile 43 milyar avroluk yatırım yapılması hedefleniyor. 2030 yılına kadar global pazar payının %20 seviyesine çıkarılması önemli hedeflerden bir diğeri.

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
TeknolojiVeriYönetişim

Gri Alanların Yarattığı Huzursuzluk

GirişimcilikTeknolojiYapay Zeka

Yapay Zeka ile Başarılı Bir Girişim Kurma Rehberi

Ar-GeSağlıkTeknoloji

Böcekler İğne Teknolojileri için İlham Verebilir mi?

TeknolojiVeri GüvenliğiYapay Zeka

Yapay Zekayı Güvenli Hale Getirmek: Akıllı Geleceğin Öncelikli Mücadelesi

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir