Bilim Akademisi’nin her yıl düzenlediği Yılın Konferansı 2 Kasım 2018’de Prof. Dr. h. c. Günter Stock’u ağırlıyor.
1944 yılında doğan Prof Stock, Heidelberg Üniversitesi’nden 1970’de doktora, 1978’de doçentlik unvanını aldı.1989-2005 Schering AG’de AR-GE’den sorumlu Yönetim Kurulu üyesi görevinde bulundu. 2006-2015 Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities başkanlığı, 2011 yılına kadar Max Planck Society senato üyeliği ve yürütme kurulu üyeliğinde bulundu. Prof. Stock Alman Bilimler Akademisi Leopoldina’nın senatörü, Deutsche Forschungsgemeinschaft senatörü, German Academy of Science and Engineering üyesi, European Academy of Sciences and Arts üyesi, Academia Europaea üyesi ve Alman Eğitim ve Araştırma Bakanlığının Forschungsunion Wirtschaft – Wissenschaft komite üyesi oldu. 2008-2015 yılları arasında Alman Akademiler Birliği başkanlığı, 2012-2018 yılları arasında Avrupa Akademiler Birliği ALLEA’nın başkanlığını yaptı. Alman Devletinin Commander’s Cross of the Order of Merit ve Order of Merit of Berlin madalyalarına sahip olan Profesör Stock Ekim 2015’ten beri Einstein Foundation, Berlin’in başkanlığını yürütmektedir.
Konferansın akabinde İnovasyon ve Araştırma konulu panel Canan Atılgan moderatörlüğünde Ahmet Oral, Cengizhan Öztürk, Erol Taymaz ve Cengiz Ultav ile gerçekleşecek.
Konferans & Panel Davetiyesi için lütfen tıklayın.
Konferans dili İngilizcedir ve katılım ücretsizdir.
LCV: didem.balatliogullari@bilgi.edu.tr
Konferans İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde 2 Kasım Cuma günü gerçekleşecektir.
Servis saatleri:
PANGALTI – SANTRAL 14:45
BEŞİKTAŞ – SANTRAL 15:00
SANTRAL – PANGALTI, BEŞİKTAŞ 18.30
Konferans Programı
Bilim Akademisi bilimsel liyakat, özgürlük ve dürüstlük ilkelerini bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak tanıtmak, örneklemek ve gözetmek için 25 Kasım 2011 günü İstanbul’da kuruldu. Bilim Akademisi bütün dünya akademileri gibi, hükümetlerin politikalarından bağımsız olarak bilimsel liyakat, dürüstlük ve özgürlük ilkelerini gözeten bir kurumdur. Bilim Akademisi ülkemizin başarılı bilim insanlarını bir araya getirerek bilimde mükemmeliyetin, bilimsel yöntem, gelenek ve usullerin, bilimsel özgürlük ve dürüstlüğün tanıtılmasına ve korunmasına çalışmaktadır.
*Detaylar için lütfen tıklayın.