Her geçen gün yeni bir mobil uygulama hayatımıza giriyor, bir kısmı uzun süre etkisini sürdürürken bazıları ise belirli bir süre sonrasında unutulup gidiyor. Özellikle e-ticaret yapan pek çok marka için bir mobil uygulama oluşturmak neredeyse zorunluluk haline geldi. Rekabet dünyasındaki yerini kaybetmek istemeyen pek çok marka ve şirket, kendi mobil uygulamasını oluşturuyor. Ancak bir mobil uygulama hayata geçirmeden önce, dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor.
Bir mobil uygulamaya gerçekten ihtiyaç duyduğunuzdan emin olun
Bir mobil uygulama geliştirmeye başlamadan önce; bu uygulamanın size gelir getirip getirmeyeceği, uzun vadeli hedeflerinize nasıl hizmet edeceği, bir uygulamanın gerçekten işinize yarayıp yaramayacağı gibi soruları mutlaka cevaplamanız gerekiyor. Bu soruların cevaplarını bulmanız, uygulama oluşturmak için zaman ve sınırlı kaynaklarınızı harcamanızın da önüne geçer ve sizi daha odaklı çalışmaya yöneltir.
Uygulamanızın Apple, Android ya da her ikisinde de yer alıp almayacağına karar verin
Bu kararı vermek içi öncelikle hedef kitlenizi iyi tanımanız gerekiyor. Uygulamanızı kimler kullanacak ya da kullanmak isteyecek? Bu kişiler çoğunlukla hangi işletim sistemli cihaz ya da cihazları kullanıyor? Amacınız uygulamanızın mümkün olduğunca çok kişi tarafından indirilmesi mi yoksa sadece satın alacak kitleye mi ulaşmak istiyorsunuz? Bu soruların cevapları, uygulamanızı hangi işletim sistemi için tasarlayacağınıza da karar vermenizi sağlayabilir.
Tasarım ve geliştirme için yeterince zaman ayırın
Bir projenin tamamlanması, bazen başlarken öngördüğünüz tarihten çok daha uzun sürebilir. Bu nedenle mobil uygulamanızı geliştirmeye başlarken kendinize ve birlikte çalıştığınız ekibe, yeterli zamanı tanıdığınızdan emin olun. Eğer süreç, beklediğinizden daha kısa zamanda tamamlandıysa, o zaman arta kalan zamanı uygulamanızı test etmek için değerlendirebilirsiniz.
Rakiplerinizin kimler olduğunu belirleyin
Uygulamanızı geliştirirken piyasayı mümkün olduğunca detaylı şekilde araştırmanız, orada başka kimlerin olduğunu ve performanslarının nasıl olduğunu görmeniz gerekir. Rakiplerinizin uygulamaları hakkında kullanıcıların neler söylediklerine mutlaka bir göz atın, böylece sizin geliştirdiğiniz uygulamanın, nasıl bir adım öne çıkabileceğini de planlayabilirsiniz.
İlerleyen dönemlerdeki güncellemeler için plan çizin
Bu detay, genellikle bir uygulama geliştirmek ve onu bir an evvel piyasaya sürmek için acele edilirken gözden kaçıyor. Ancak içine girdiğiniz pazarın son derece kalabalık olduğunu ve bu rakiplerin arasından ancak içeriklerinizi güncel tutarak sıyrılabileceğinizi daima hatırlayın. Özgün ve güncel içeriklere sahip olmayan, zaman içerisinde geliştirilmeyen uygulamalar, kullanıcılar tarafından indirilmediği gibi, indirilmiş olsa da kullanılmayabiliyor. Bu nedenle lansman tarihinizden önce geçerli bir strateji oluşturarak, uygulamanızın geleceğini de planlamanızda fayda var.
Bu yazı alıntıdır.