Genel

Havacılık Endüstrisini Gelecekte Neler Bekliyor?

Covid-19 sürecinde, havacılık sektörünün işleyişinde çok sayıda değişiklik yaşandı ve büyük bir dönüşüme girildi. Yolcu işleme düzenlemelerinden havalimanı binalarındaki sanitasyon ve yeni biyometrik teknolojinin tanıtımına kadar hızla ilerleyen bir değişim süreci yaşandı ve yenilikler devam ediyor.

Bundan sonrasında da yolcu deneyimlerini iyileştirmek adına bu dönüşüm sürecinin devam etmesi bekleniyor. Peki, sektörün önde gelen isimleri, yakın gelecekte havacılık endüstrisinde ne gibi gelişmeler öngörüyor?

Dejan Cusic, Endava Yazılım ve Teknoloji Endüstri Dikey Lideri:

Covid-19; hijyen ve güvenlik protokollerini, geri dönüşü olmayan bir şekilde değiştirmenin yanı sıra tüketicilerin seyahat deneyimine ilişkin beklentilerini de değiştirdi. Havacılık endüstrisinin de bu değişimlere uyum sağlaması gerekiyor.

Havalimanı operasyonlarında verimliliği artırmak ve rezervasyondan varışa kadar temassız bir süreç sağlamak, küresel havayolu endüstrisinin ana hedefi olmaya devam edecek. Havacılık şirketleri biyometri teknolojisini kullanarak kontrolleri temassız hale getirmenin yanı sıra yolculara gerçek zamanlı bagaj takip bilgileri sağlama gibi hizmetlerle en iyi yolcu deneyimini sunmak üzere daha fazla dijitalleşebilir.

George Ferguson, Kıdemli Havacılık ve Havayolu Analisti:

Dünya çapında seyahatlerin yeniden başlamasıyla havayolu trafiği de artış gösteriyor. Pek çok havayolu şirketi, bilet fiyatlarında indirime gitmenin yanı sıra daha fazla uçuş sunma eğiliminde olacak. Bu da hava limanlarındaki yolcu sayılarının artış göstereceği anlamına geliyor. Hava limanlarının ise yolculara daha iyi bir deneyim sunabilmek adına yeni teknolojilerden daha aktif yararlanmaları, hizmet yelpazelerini genişletmeleri gerekiyor.

Michael Elliot, Over-C CEO’su:

Hava limanlarındaki mevcut çalışan seviyesi, pandemi süreci ile birlikte düşüş yaşadı. Bu çalışanların, süreç boyunca yeni işler bulduğu ve hava yolu ulaşımının da yeniden artış gösterdiği göz önüne alınacak olursa hava limanı işletmeleri mevcut iş gücünü daha verimli kullanmak adına teknoloji ve otomasyona yönelecek.

Yeni teknoloji ve otomasyonlar özellikle temizlik ve cephe operasyonlarında büyük rol oynayacak.

Kanu Aravindakshan, IBS Yazılım Başkan Yardımcısı:

Havacılık sektörü, pek çok alanda yeni teknolojilere ve dijitalleşmeye kapılarını açtı. Hem havayollarının hem de hava limanlarının 2024 yılına kadar, gelirlerinin önemli bir bölümünü operasyonel verimliliği artırarak  onları gelecek için daha iyi donatacak dönüşüm projeleri ve altyapı yükseltmeleri için IT harcamalarına ayırmaları bekleniyor.

Randel Darby, AirPortr CEO’su ve Kurucusu:

Hava limanı süreçleri giderek dijitalleşiyor. Hayatımıza her geçen gün dijital sıra alma, biyometri gibi yolculuğu kolaylaştıran yeni teknolojiler katılıyor. Ancak yolcuların bagajları için henüz yenilikçi bir teknoloji bulunmuyor.

Seyahat alışkanlıkları hızla değişirken yolcuların check-in kontuarında yaptıkları tüm işlemleri, diledikleri yerden gerçekleştirebilecekleri ve bagajlarının diledikleri yerden alınarak yolculuk sonunda kendilerine teslim edildiği bir sisteme geçilmesi gibi gelişmeler, gelecekte hayatımıza girebilir.

 

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
Genel

Başlangıç Noktası Yönetim Kurulu'nun 2024’ten Beklentileri

Genel

Malatya ve Düşündürdükleri

GenelGirişimcilikİş Hayatı

Finland - The Happiest Country in the World Invites Turkish Startup Founders and Talents to Explore Career and Business Options. 

EnerjiGenelYeşil Dönüşüm

Enerji İçin Plastik Geri Dönüşümü Önemi ve Zorlukları

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir