İşletmeler yeni normale hazırlanırken, şimdi gelecek hakkında akıllı kararlar vermenin tam zamanı. 2023 yılına kadar dünya çapındaki şirketlerin Nesnelerin İnterneti teknolojilerine 1,1 trilyon dolar yatırım yapacağı tahmin edilirken, pazar istihbarat şirketi IDC’ye göre bağlantı sayısının 3,5 milyar cihaz ve sensöre ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu, verilerin karar vermeyi yönlendirdiği dijital tanımlı işi oluşturmaya yönelik bir adımdır.
Vodafone Business UK direktörü Anne Sheehan “Daha verimli süreçler sunmak veya yeni gelirler elde etmek için farklılaştırıcı olduğunu kanıtlayan IoT gibi teknolojiler kullanmalıyız” diyor. Sheehan, şirketin Nesnelerin İnterneti teknolojilerini uygulayan Birleşik Krallık’taki işletmelerin yüzde 87’sinin somut getiri elde ettiğini tespit eden yakın tarihli raporunda işaret ediyor.
Peki bu sayılar gerçekte ne anlama geliyor? Örneğin, mutfağınızdaki musluktan çıkan suyu düşünün, İngiltere genelinde yeraltı borularından geçen suyun yaklaşık yüzde 23’ü sızıntı nedeniyle kayboluyor bu günde üç milyar litreden fazla su demektir. Sektör, önümüzdeki beş yıl içinde su kaçağı seviyelerini yüzde 15 azaltmayı hedefledi – ancak bazıları daha da ileri gidiyor. Doğu Surrey’de ve West Sussex, West Kent ve Güney Londra’nın bazı bölgelerinde yaklaşık 730.000 kişiye su sağlayan bir kamu hizmeti şirketi olan SES Water, basınç, akış, sıcaklık ve akustik sinyalleri izlemek ve ağındaki sızıntıların tam yerini tespit etmek için Nesnelerin İnterneti teknolojilerini kullanıyor.
Toplanan veriler daha sonra Nesnelerin İnterneti teknolojisi kullanılarak iletilir ve Redhill, Surrey’deki genel merkezine geri gönderilir. Dar bantlı ağın kullanımı, verilerin hızlı ve güvenilir bir şekilde zemine aktarılmasına izin verdiği için çok önemlidir. Bir boruda sızıntı oluştuğunda, sensörler mühendislerinin tam koordinatlarını bulmalarına ve müşterileri etkilemeden sorunu gidermelerine olanak tanır. Proje, 2045 yılına kadar sızıntıyı yüzde 50 azaltmayı planlıyor.
Bu, nesnelerin İnternetinin somut sonuçlar sağlamak için mevcut altyapıya nasıl entegre edilebileceğinin sadece bir örneğidir. Sudan gaza ve elektriğe kadar tüm kamu hizmetlerinde ve verilere daha fazla erişim, işletmelerin verimliliği artırmasına ve maliyetleri düşürmesine yardımcı olabilir ve reaktif bakım yerine proaktif bakım sağlamak için ağları üzerinde daha fazla görünürlük sağlayabilir.
Ağlarını izlemek ve sürdürmek için Nesnelerin İnterneti teknolojilerini kullanarak, hepimizi hareket halinde tutan şirketler, hizmet kullanılabilirliği hakkında güvenilir ve ilgili bilgiler sağlayarak verimliliği artırabilecek, kesintileri en aza indirebilecek ve müşteri deneyimini iyileştirebilecek. Hepimiz yeni bir normale alıştıkça, bu ekstra zeka katmanı güven inşa etmek için çok önemli olacaktır.
Bu yazı alıntıdır.