GirişimcilikVerimlilik

Startuplar İçin Çalışma Verimi Artırıcı Öneriler

Hangi sektörde çalışırsak çalışalım hepimiz yaptığımız işte daha etkin olmak, daha yüksek performans göstermek ve verim almak istiyoruz. Fakat bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Kimi zaman yapılması gereken çok fazla iş, kimi zaman bulunduğumuz ortam ya da aklımızda uçuşan onlarca düşünce konsantrasyonumuzun dağılmasına neden olabiliyor ve daha sonra işimize istediğimiz kadar kolay odaklanamıyoruz.

Ama yine de birkaç basit adımı takip ederek daha verimli çalışmak ve üretkenliğimizi artırmak mümkün:

Yapılacaklar Listenizi Minimal Hale Getirin

Yapılacaklar listesi çoğaldıkça çalışma motivasyonunuzun düşmesi, son derece normaldir. Bu yüzden devasa bir yapılacaklar listesi ile boğuşmak yerine, kendinize günlük olarak tamamlamanız gereken öncelikli işleri seçin ve sadece bunlara odaklanın. Gün içerisinde işlerinizi erken bitirmeniz durumunda, listenize birkaç madde daha ekleyebilirsiniz ama yapmanız gereken her şeyi bir arada görmektense, minimal listelerle yola devam etmek çok daha üretken olmanıza yardımcı olacaktır.

Yapılacaklar Listenizi Bir Programa Dönüştürün

Gün içerisinde tamamlayacağınız işlerinizi seçtikten sonra, kendinize bir çalışma programı oluşturun ve yapacağınız her iş için kendinize uygun bir süre belirleyin. Bu süreler içerisinde ve tamamladığınız işlerden sonra kısa molalar vermeyi ise ihmal etmeyin. Ayrıca, gün içinde hangi saatlerde daha konsantre ve motive çalıştığınızı düşünerek, çalışma takviminizi bu saatlere göre ayarlamak da daha verimli çalışmanızı sağlayacak yollardan biridir.

Yarını Bugünden Planlayın

Gün içinde yapmanız gereken işleri tamamladığınızda, masanızdan kalkmadan önce, yarın hangi işleri yapacağınızın planlayın. İş listenize orta zorlukta ya da sizi fazla meşgul edeceğini düşündüğünüz bir iş eklemeyi de unutmayın. Böylece, gece yattığınızda, kafanızın içinde dönüp duran onlarca madde ile strese girmek yerine, sabah ne yapacağınızı bilerek rahat bir uyku uyuyabilir ve yeni güne zinde ve motive şekilde başlayabilirsiniz.

Kendinizle Baş Başa Kalın

Zaman zaman çevremizde bizden bağımsız olarak devam eden hareket ve sesler, ne kadar istesek de yaptığımız işe odaklanmamızı engelleyebilir. Böyle zamanlarda kendinizle baş başa olabileceğiniz bir alan oluşturun. E-posta ve mesaj bildirimlerinizi kapatın, hatta mümkünse internetinizi tamamen kapatın ve cep telefonunuzu olduğunuz yerden ulaşabileceğiniz mesafenin daha uzağına koyun. Bu ortamı yarattıktan sonra bir veya iki saat boyunca, sadece tek bir göreve odaklanmaya çalışın.

İletişim Kurun ve Ne Yapmanız Gerektiğini Netleştirin

Verimli çalışmak için zaman zaman çevremizle tüm irtibatımızı kesmek ne kadar önemli ve gerekliyse iletişim kurmak da bir o kadar gereklidir. Aynı proje üzerinde çalıştığımız kişilerle doğru şekilde iletişim kurmak, yapılacak işi ve iş bölümünü net bir şekilde yapmak hem aynı işi tekrar tekrar yapmak zorunda kalmanın önüne geçer hem de zaman ve zihinsel enerjimizin bize kalmasını sağlar.

Kaynak: https://www.wrike.com/blog/how-to-work-effectively-13-strategies/

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
Girişimcilikİş Hayatı

Discover The Coolest Startup Ecosystem in Finland and how your startup can become part of it?

Girişimcilik

Discover The Coolest Ecosystem– Why Finland is the hub for global startups and how you can be a part of it?

GirişimcilikTeknolojiYapay Zeka

Yapay Zeka ile Başarılı Bir Girişim Kurma Rehberi

GenelGirişimcilikİş Hayatı

Finland - The Happiest Country in the World Invites Turkish Startup Founders and Talents to Explore Career and Business Options. 

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir