BlockchainTeknoloji

2021’de Blokzincirin İş Dünyasındaki Evrimi Nasıl Devam Edecek?

COVID-19 ile birlikte birçok işletme benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya kaldı. Şirketler bu dönemde dijitalleşmeye odaklanırken blokzincir teknolojisi hiç olmadığı kadar güçlü bir alternatif olarak değerlendirilmeye başlandı. Peki teknolojinin iş dünyasındaki bu gelişimi 2021’de nasıl devam edecek?

Çin merkezli yeni nesil banka WeBank’ın CIO’su Henry Ma bu konuya yönelik görüşlerini paylaştı. Geçtiğimiz 10 yılda endüstriler genelinde artan sayıdaki blokzincir uygulamasının, dijital ekonominin yeni altyapısını oluşturduğunu vurgulayan Ma, gelecek yıllarda iş dünyasındaki blokzincir uygulamalarına yönelik fikirlerini 3 ana başlıkta topluyor.

Verinin gücünü açığa çıkarma

Veri, dijital ekonomide yer alan temel bir kaynaktır ve yeni altyapıda kilit rol oynar. Şu anda her sektörde anlamlı katkılar sağlamak için verilerin gücünü nasıl ortaya çıkaracağına dair hararetli tartışmalar var. Hali hazırda büyük miktarda veri alışverişi yapılıyor ve bu eğilimin birçok ülkede hızlanması bekleniyor.

Veri alışverişi kulağa basit gelebilir, ancak birçok küçük veri kümesinin izolasyonu, aslında mevcut verilerin yetersiz kullanımına neden olmuştur. Bunun nedeni, verilerin çoğundan anlamlı içgörülerin yalnızca bireyin veya işletmenin daha geniş, daha bütünsel bir görünümünden elde edilebilmesidir.

Silo haline getirilmiş bu veri kaynaklarından yararlanmak için, güvenli depolamanın, güvenilir aktarım yöntemlerinin ve işbirliğine dayalı üretimin, işletmelerin 2021’de uğraşması gereken üç temel sorun. 2021’de blokzincirin göstereceği bir atılım, teknolojinin yukarıdaki üç temel sorunu çözmek için diğer gelişmiş teknolojilerle (örneğin, AI, Bulut ve Veri analizi) nasıl entegre olacağıyla ilgili olacak.

Endüstri entegrasyonunu güçlendirme

Patlayan dijitalleşme, endüstriyel internetin gelişimini de hızlandırıyor. Güvenilir bir kaynak ağının derinlemesine paylaşımını ve iş birliğini güçlendirmek için büyük veri hesaplama kaynakları gerekiyor. Bu üç şekilde ede edilebilir.

  • İşletme maliyetlerini düşürme: Blokzincir endüstriyel internetin gelişimi için yeni araçlar ve yollar sunar. Teknolojinin getirdiği değer, aracıların karmaşıklığını azaltırken güveni de sağlar. Bilgi paylaşımını ve işlem doğrulamasına olanak tanır. Bu avantajlar, işletmelerin genel maliyetleri düşürmelerine ve çevre dostu olmaya bir adım daha yaklaşmalarına yardımcı olur.
  • İş modellerini yükseltmek ve gelir yapılarını yenilemek: Endüstrilerin dijitalleşmesi özellikle COVID-19 şartları altında blokzincirin uygulanması için muazzam fırsatlar sunuyor. İşletme maliyetlerini düşürmenin yanı sıra daha derin iş birlikleri için güvenlik, tam izlenebilirlik ve şeffaflık da sunuyor.
  • Reel ekonomiyi destekleme: Yakın gelecekte blokzincir, finans ve diğer endüstrilerin entegre gelişimini yönlendirecek. Finansal entegrasyon blokzincir için yeni sektörler arası finansal senaryolar yaratabilir. Bunun yanı sıra derinlemesine iş birliği, daha yüksek bir dijitalleşme ve bilgilendirme seviyesine sahip daha yenilikçi finansal ürünler de üretecektir.

Varlık dijitalleştirmeyi hızlandırma

Anlaşmazlık ve yasal endişeler, belirsiz veri hakları çerçevesi nedeniyle ciddi bir konu. Yine de blokzincir yardımıyla dijital varlıkların kullanıcıları ağına önceden belirlenmiş veri hakları sunulabiliyor. Blokzincir tabanlı dijital varlıklar, giderek daha katı bir düzenlemelerin yürürlüğe girmesi gibi giderek daha geniş bir şekilde benimseniyor.

2021’de hizmetler, ürünler ve varlıklar dijital ekonomide çoğunlukla dijitalleşme veya blokzincir ile desteklenecek. Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC), bu tür dijital varlıklar için en etkili ödeme araçlarından biri haline gelecek ve dijital ekonomi için temel finansal altyapının temelini atacak.

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
GirişimcilikTeknolojiYapay Zeka

Yapay Zeka ile Başarılı Bir Girişim Kurma Rehberi

Ar-GeSağlıkTeknoloji

Böcekler İğne Teknolojileri için İlham Verebilir mi?

TeknolojiVeri GüvenliğiYapay Zeka

Yapay Zekayı Güvenli Hale Getirmek: Akıllı Geleceğin Öncelikli Mücadelesi

Çocuk GelişimiMahremiyetTeknoloji

Çocuklar ve Dijital Dünyada Gizlilik Savaşı

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir