Start-upTeknoloji

Startuplar İçin Düşük Maliyetli Dijital Pazarlama Stratejileri

İş fikrini hayata geçirmek isteyen çoğu girişimci, başarıya ulaşabilmek ve satışlarını artırmak için maliyetli pazarlama tekniklerine ihtiyacı olduğunu düşünse de doğrusunu söylemek gerekirse bu, tam anlamıyla bir şehir efsanesi.

Bugün internetin geldiği son nokta ve her geçen gün yaşadığı ilerleme; kullanıcılara, dünya çapında milyonlarca insana erişim olanağı tanıyor ve girişimcilerin iş fikirlerini gerçekleştirip satışlarını artırabilmeleri konusunda düşük maliyetli pazarlama fırsatları sunuyor.

İşte girişimcilerin satışlarını artırabilmeleri için düşük maliyetli birkaç strateji:

Sosyal Medya Üzerinden Satış

Sosyal mecraların yıldızının gün geçtikçe parlaması ve sosyal medya üzerinden pazarlamanın ücretsiz olduğunu göz önüne alacak olursak, satışlarınıza sosyal mecralar aracılığıyla başlamanız doğru bir yöntem olacaktır.

E-ticaret söz konusu olduğunda, ürününüzün markalaşmasından çok müşteri memnuniyetine odaklanmak daha doğru bir adım olacaktır. Bu sebeple sosyal medya, müşteri memnuniyeti kazanmanız ve müşterilerinizle doğrudan iletişim halinde olmanız açısından oldukça önemli.

İçerik Pazarlaması

İşletmenizin daha fazla kullanıcıya ulaşmasının bir diğer yolu da “içerik pazarlaması” yapmak. Ürünleriniz hakkında blog içerikleri üretmek, potansiyel kullanıcılarınızın e-posta adreslerini toplayarak onlara düzenli bültenler göndermek ve bu şekilde sadece ürününüzün faydalarını konuşmak yerine bu üründen faydalanmanın çeşitli yollarını hedef kitlenizle paylaşmak, satışlarınızı artırmaya katkı sağlayacak bir etkili yöntemlerden biri.

Web Sitesinde Müşteri Yorumlarına Yer Vermek

Pek çok kişi bir ürünü satın almadan evvel, diğer tüketicilerin yorumlarını ve memnuniyet derecelerini görmek istiyor. Popüler e-ticaret sitelerini incelediğinizde her birinin, müşteri yorumlarına ürünle birlikte yer verdiklerini hatta yorum yapmak istemeyenler için yıldız verme gibi oylama seçenekleri sunduğunu görmekteyiz. Yapılan bir araştırmaya göre, müşterilerin %70’i ürünü kullandıktan sonra satın aldığı web sitesine değerlendirme bırakıyor. Ürününüzün aldığı geri bildirimlerin tüm tüketicilere açık olması hem markanıza duyulan güveni artıracak hem de tüketiciler akıllarında soru işareti kalmadan ürününüzü satın alabilecek.

Ek olarak:

Günümüzün rekabetçi pazarında, bir e-ticaret girişiminiz bulunuyorsa, somut bir pazarlama planınızın olması şart. Piyasada planınızı daha az manuel çalışma ve daha fazla otomasyonla gerçekleştirmenize olanak sağlayan çeşitli, uygun fiyatlı pazarlama araçları da mevcut. Ama pazarlama planınızı uygulamaya koymadan önce hedef kitlenizi belirlemeniz ve onlara neden ürününüze ihtiyaç duyduklarını açıklamanız da son derece önemli.

Yararlanılan Kaynaklar:
https://medium.com/better-marketing/low-cost-e-commerce-marketing-strategies-for-startups-ef957e423d6d

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
GirişimcilikTeknolojiYapay Zeka

Yapay Zeka ile Başarılı Bir Girişim Kurma Rehberi

Ar-GeSağlıkTeknoloji

Böcekler İğne Teknolojileri için İlham Verebilir mi?

TeknolojiVeri GüvenliğiYapay Zeka

Yapay Zekayı Güvenli Hale Getirmek: Akıllı Geleceğin Öncelikli Mücadelesi

Çocuk GelişimiMahremiyetTeknoloji

Çocuklar ve Dijital Dünyada Gizlilik Savaşı

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir