COVID-19Dijital Dönüşüm

COVID-19 Salgını Dijital Dönüşümü Nasıl Hızlandırdı?

‘Buluşun kaynağı ihtiyaçtır. ‘Plato’. Coronavirus (COVID-19) salgını dünyanın dört bir yanında insanları iş, okul, eğlence ve günlük hayat konusunda yeniden düşünmeye zorladı.

Seyahat yasakları, okulların kapanması, büyük gruplar halinde toplanamama ve virüsün yayılmasını sınırlamak için diğer insanlardan uzak durmak dijital araçların kullanılmasını normalleştirmeye başladı. İş ve eğitim yerlerinin dijital dönüşümü zorunluluk haline geldi.

Teknolojiyi iyi kullanabilen ve dijital dönüşümü hızla takip eden şirketler bu adaptasyonu çok hızlı tamamlayıp birçok konuda rakiplerinin önüne geçmiş durumdalar. En yakın gözlemimizi alışveriş şeklimizin değişmesi ve buna çok çabuk cevap verebilen markaları tercih etmemizi göz önüne alabilirsiniz.

Salgın ile birlikte dijital dönüşümün hangi başlıklarda şirketleri hızlandırdığına baktığımızda;

Evden Çalışma Becerisi

Birçok şirketin beklenmedik bir şekilde çıkan salgınla birlikte altyapı sistemlerini yenilediğini ve çalışanlar için evden çalışma imkanını arttırdığını görebiliyoruz.

Eskiden bir seçenek olarak sunulabilen evden çalışma olanağı birçok şirket için zorunlu olarak önerdiği bir yöntem oldu.

Bu da gelecekte birçok şirket kültürünün değişmesi noktasında bir tetikleyici olacaktır.

Uzaktan Sağlık

Salgından öncede uzaktan sağlık konusunda ilerlemeler vardı.

Teknoloji sayesinde insan-insan teması olmadan birçok tanı ve takip yapılabilir durumdadır. Hastanelerin yükünün azaltılması, aynı anda birçok kişiye ulaşma noktasında uzaktan sağlık uygulamaları da birçok geleneksel yöntem üzerinde yıkıcı bir etkisi olacaktır.

Türkiye’de de bu konuda sağlık siteminde yeni uygulamalar günden güne yaşamımıza girmektedir.


Uzaktan Öğrenme

COVID-19 tüm ülkelere yayıldıkça, okullar ve üniversiteler sanal öğrenme seçeneklerine yönelmeye başladı.

Birçok üniversite, dönemin geri kalanını virüsün yayılmasını kontrol altına almak için sadece çevrim içi öğrenime geçmeye karar verdi.

Tüm çocukların evden öğrenmeyi sürdürmek için ihtiyaç duydukları teknoloji ve araçlara erişebilmesini sağlamak için birçok ülke altyapısını güçlendirmeye çalışmaktadır.

Bu dönüşüm sadece öğrencileri değiştirmekle kalmayıp, içerikleri üreten öğretmenleri ve organizasyonu sağlayan yöneticileri de değiştirmektedir.


Eğitim sistemleri bu dönüşüme ayak uydurabilen ülkeler ve okullar bundan sonra hep bir adım önde olacaklardır.

Sanal Etkinlikler

CoVID-19 salgını ile birlikte dünya çapında iptal edilen konferansların bazıları sanal etkinlikler olarak yer değiştirdi.

Konferanslar dünyada trilyon dolarlık bir endüstridir ve fikir alışverişinde bulunmak ve profesyonel ilişkiler kurmak için kritik bir yol olmuştur.

Virüs salgını konferans organizatörlerini ve iş sahiplerini zorlayıcı alternatif seçenekler sunmak için kutunun dışında düşünmeye itti. Bu itme aynı zamanda insanların nasıl bir araya gelip daha iyi sanal etkileşim ile gelecek için yeniliklere neden olabilir.

Geçen haftalarda katıldığım online kariyer fuarında Türkiye’nin farklı şehirlerinde öğrenim gören 1000’den fazla üniversite öğrencisiyle bir araya gelme şansımız oldu. Sanal etkinlikler aaha az maliyetle daha çok kişiye ulaşma fikri konusunda önümüzdeki dönem yıkıcı bir etkiye sahip olacaktır.

Bundan sonraki dönemde dijital dönüşüm hızını biraz daha arttıracak ve bu hıza ayak uydurmak için bugünlerimizi en verimli şekilde kullanmak ve hazırlanmak bizim elimizdedir.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
Dijital Dönüşümİnsan Kaynaklarıİş Hayatı

Dijital Dönüşümün İstihdam Sürecine Etkisi

AğlarDijital DönüşümTeknoloji

Günümüz Teknolojileri ve Savaş

Dijital DönüşümMetaverse

Citigroup “Metaverse ve Para, Geleceğin Şifresini Çözme” Başlıklı Raporunu Yayımladı

Dijital DönüşümYapay Zeka

Yapay Zekâ ve Sosyal Etkileri

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir