GirişimcilikToplum

Girişimci Gibi Düşünmek

Girişimci bakış açısına sahip olmak değişen piyasa koşullarında küçük işletmeler için yeni gelir kaynakları ve yeni müşterilere ulaşmak anlamına gelebilir. İçinde bulunduğumuz dönemde uygulanan sosyal mesafe kuralları yeni fırsatları da beraberinde getirebilir.

Bu dönemde farklı sektörlerde faaliyet gösteren kimi şirketler pandemiden olumsuz etkilenen iş modellerini değiştirerek, hayatta kalma yolunda önemli adımlar attılar. Salgın sebebiyle tüketicilerin temel ihtiyaç öğelerine yönelmesi sonucunda durma noktasına gelen sektörlerde üretim faaliyeti yürüten kimi firmalar sağlık sektörüne yönelik üretim yapma eğilimine girdi.

Riski Startup Gibi Kucaklayın

Girişimci tarzında risk almanın elbette taşıdığı bazı riskler vardır. Özellikle şirket yapısı oturmuş bazı firmalar bu gibi dönemlerde mevcut risklerini azaltarak, küçülme eğilimi gösterebilirler. Ancak fırsatlara açık olmak, olası yeni gelir kaynaklarından da yararlanamamak anlamına gelir.

Sınırlı Bütçeyle İş Yapmayı Öğrenin

Bir girişimcinin hesaplı ve tutumlu olması kaçınılmaz bir gerekliliktir, çünkü startup aşamasındaki girişimlerin çoğu zaman sınırlı bütçeleri vardır.

Yeni bir ürün ya da hizmet üretmeye başlamadan önce kâra geçene kadar ihtiyacınız olan bütçeyi göz önünde bulundurmalısınız. Bu aşamada satışlarınız ve harcamalarınızı hesaplayıp, satışlarınızın düşündüğünüzün yarısı kadar gerçekleştiğini, harcamalarınızı ise iki katına çıktığını düşünün. Bu ilerleyen dönem için size çok daha gerçekçi bir tablo sunacaktır.

Öz Kaynağınızı Kullanın

Bir sonraki adımda sahip olduğunuz varlıklarla müşteri ihtiyaçlarını eşleştirmek olacaktır. Başarıya ulaşmak için yaratıcı bir fikirden ziyade işin uygulanabilmesine bağlıdır. Ekibinizde yer alan herkesin bu bakış açısına ve iş yapabilme yeteneğine sahip olması gerekir.

Müşterilerinizde Geri Bildirim Almaya Özen Gösterin

Bir işe başlarken ortaya koyduğunuz ürün ve hizmetlerin alıcısı olması, aynı satın alma davranışının her zaman süreceği anlamına gelmez. Pandemi gibi bir süreç karşısında tüketicilerinizi neye ihtiyacı olduğunu ve sizin değişen talep karşısında onlara neler sağlayabileceğinizi göz önünde bulundurmalısınız.

Pazarınızı Test Edin

Neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmek için çeşitli denemeler yapın. Süreç içerisinde öğrendiklerinizden çıkardığınız sonuçlar neticesinde sürecinizi iyileştirmek için yapmanız gereken değişiklikler için aksiyon alın.

Upside, seyahat şirketi faaliyetlerini yürüttüğü ülkenin karantina önlemleri almasından sonra elindeki satış ekibini kaybetmemek için ne yapabileceği üzerine düşünürken, hizmet verdikleri ve pandemi sürecinden olumsuz etkilenmeyen şirketlerle görüşerek onlara satış hizmeti vermek üzere anlaşma yaptı. Şirket bu sayede elindeki ekibi korumayı başardı.

İlişkilerinizi Geliştirmeye Devam Edin

Geniş bir çevreniz olması yalnızca kötü zamanlarda değil her zaman size yeni fırsatlar yaratması açısından önemlidir. İnsanlarla ilişkilerinizi sıcak tutmak size hiç düşünmediğiniz anda yeni fırsat yaratabilir.

Yararlanılan Kaynaklar:
https://www.americanexpress.com/en-us/business/trends-and-insights/articles/how-startup-thinking-can-help-your-business-now/

Bu yazı alıntıdır.

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

İlginizi çekebilir
Girişimcilikİş Hayatı

Discover The Coolest Startup Ecosystem in Finland and how your startup can become part of it?

Girişimcilik

Discover The Coolest Ecosystem– Why Finland is the hub for global startups and how you can be a part of it?

GirişimcilikTeknolojiYapay Zeka

Yapay Zeka ile Başarılı Bir Girişim Kurma Rehberi

GenelGirişimcilikİş Hayatı

Finland - The Happiest Country in the World Invites Turkish Startup Founders and Talents to Explore Career and Business Options. 

Başlangıç Noktası E-bülten

Merak etmeyin. Asla Spam yapmıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir